MØTER

Vi må dessverre avlyse Båltreff 17/4, i tråd med retningslinjene for tiltaksnivå B, som gjelder for Kongsberg kommune frem tom 25/4.

 Ny dato kommer!

Spennende og inspirerende møte onsdag kveld!

Onsdag 07. april var vi så heldige å få digitalt besøk av steinerpedagog Henrikke Mørck, som har lang fartstid i steinerskolen i Oslo, samt i Steinerskoleforbundet. Hun fortalte varmt og levende for mer enn 40 oppmøtte om hvordan det er å være lærer og elev i steinerskolen, hvordan skolehverdagen er organisert og hva som skiller steinerskolen fra den offentlige skolen. Elementer hun løfta fram er måten elevene arbeider på, at det ikke brukes lærebøker verken for elever eller lærere – elevene lager sine egne, at steinerskolene har dispensasjon slik at de kan la være å bruke i-Pad i barneskolen og at kunstfagene er sidestilt med praktiske fag og teoretiske fag.

Vi blei utrolig inspirerte av å høre på Henrikke, for en slik skole må vi bare ha! En skole som er nær, personlig og har barna våre i sentrum. En skole der det kreative skal lede, der formidlinga er levende og der mennesket ses på som verdens mest utrolige maskin. Vi består av hode (tanker), hjerte (følelser) og hånd (handlinger), og hver og en av oss er helt unike.

Vi i styret ønsker å takke alle oppmøtte for interesse og engasjement, fine spørsmål og gode innspill. Dere er en herlig gjeng! Og mer enn noe annet ønsker vi også å takke Henrikke, for nydelig formidling og kloke ord. Vi håper vi kan få lov til å vise deg skolen vår i august!

Ta kontakt med oss på kongsberg@steinerskolen.no dersom du ønsker å vite mer, eller om du kunne tenke deg å bidra til at Kongsberg Steinerskole blir en realitet. Vi trenger hjelp til stort og smått hele veien fram mot skolestart – for sammen skal vi lage verdens beste skole.
Alt godt fra oss til dere!

Hovedtema for dette møtet blir steinerpedagogikk!

Vi er så heldige å få med oss en representant fra Steinerskoleforbundet som vil gi en introduksjon til steinerpedagogikken.
– Gode grunner til å velge steinerskolen
– Skolehverdag
– Læreplan
– Hva skiller steinerskolen fra den offentlige skolen?
– med mer!  

I siste del av møtet vil styremedlemmene i Kongsberg Steinerskole (blant annet sekretær Oda Cornelia Knudsen) gi en orientering om status for Kongsberg Steinerskole, samt praktisk informasjon. Møtet ledes av styreleder Cathrine Nordlie.

⭐️ Send oss spørsmål! Som sist setter vi av god tid til spørsmål!
Vi er opptatt av å gi svar på det DU lurer på! Send oss derfor gjerne spørsmål i forkant, så inkluderer vi de i agendaen for møtet.

⭐️ Påmelding 
NB! Det er påmelding til møtet!
Påmeldte vil motta møtelink på e-post i god tid før møtet starter (kommer som «Webex meeting invitation») Påmelding gjøres på e-post til: kongsberg@steinerskolen.no Du kan også melde deg på ved å sende oss en melding her på Facebook, eller ved å bruke kontaktskjemaet på hjemmesiden vår:
https://kongsbergsteinerskole.no/contact/

SPENNENDE INFORMASJONSMØTE 17. mars!

Vi i styret er utrolig fornøyde med at det første digitale informasjonsmøtet vårt blei en suksess! Hele styret var på plass og møtte over tjue andre møtedeltakere onsdag kveld. Møtet blei leda av styreleder Cathrine Nordlie, og styret hadde forberedt miniforedrag over ulike temaer. Først ut var Morten, som snakka om drømmen om Kongsberg Steinerskole, bygg og økonomi. Deretter snakka Oda om oppstart, opptak, skolepenger, SFO og skoleskyss, før Guy snakka om steinerpedagogikken. Ilka kom med mange fine skildringer av hvordan det er å gå på steinerskolen. 

Vi takker alle oppmøtte for hyggelig deltakelse, mange reflekterte spørsmål, kloke innspill, spennende perspektiver, viktige presiseringer og et utrolig godt engasjement! Det var så herlig å høre hvordan dere blei mer og mer interesserte. Vi gleder oss til å lage verdens beste skole sammen med dere!

Ta gjerne kontakt med oss på kongsberg@steinerskolen.no dersom du ikke hadde anledning til å delta på møtet, men ønsker mer informasjon om hva vi snakka om. Ta også kontakt med oss hvis du kunne tenke deg å bidra til at Kongsberg Steinerskole blir en realitet! Vi trenger hjelp til stort og smått hele veien fram mot skolestart, og er takknemlige for all innsats. Vi informerer også om at vi kommer tilbake med ett nytt digitalt åpent møte etter påske. 

Riktig god helg!

HYGGELIG TREFF I RUSKEVÆR 13.mars!

Tusen takk for hyggelig treff i barnehagen i dag! Det var så flott å se at så mange av dere trossa det dårlige været og tok turen ut til oss for å møte Elizabeth Wirsching. Elizabeth var med på å starte opp steinerskolen på Nesodden i 1983, og fortalte om sine erfaringer i forbindelse med dette.

En steinerskole skal ikke ta noe fra lokalmiljøet, men tilføre noe mer! Skolen på Nesodden, som nå er en av landets største steinerskoler med lange ventelister, begynte i et lite rom i barnehagen og i en garasje, fortalte hun, mens vi grilla både pølser og pinnebrød i snøværet. 

Det viser at der det er vilje, er det mange muligheter. Elizabeth ga oss mange tips og råd som vi kommer til å trekke med oss videre inn i skoleprosjektet vårt. Og særlig viktige opplever vi at disse punktene er:

  • Steinerskolen passer for alle, uansett om du er muslim eller katolikk, og uansett hvilken kulturell tilhørighet du har, fordi den baserer seg på menneskets utvikling. 
  • Mennesker som har gått på steinerskolen, møter noe av seg selv i hverandre på kryss og tvers av land og kulturer. De gjenkjenner en trygghet i hverandre fordi de har fått lov til å være den de er.
  • Hvert barn kommer til verden med litt ulikt utgangspunkt. Skolen skal møte barna der de er, ikke presse dem inn i noe de ikke er.
  • Barn på steinerskolen lærer det samme som barn i offentlig skole, bare på en annen måte.

Tusen hjertelig takk til Elizabeth for hyggelig prat, tankevekkende poenger og reflekterte betraktninger!

GODT OPPMØTE PÅ ÅPENT MØTE 27.februar!

Barna har leika og hilst på dyra, vi har grilla pølser og snakka mye om steinerskolen. Tusen takk til alle dere som kom og var sammen med oss! Og takk for mange viktige spørsmål og hyggelige samtaler rundt bålet. Ny mulighet for å treffes blir om to uker.

Lurer du på noe i mellomtida kan du kontakte oss på kongsberg@steinerskolen.no. God helg!