INFO

Informasjonsskriv/foreldreinfo

*Siste versjon av vår foreldreinfo med praktisk informasjon finner du her. Vi oppdaterer denne informasjonen nå jevnlig frem mot skolestart; det er mange detaljer som faller på plass disse ukene, når vi når jobber frem mot den historiske åpningen av Kongsberg Steinerskole i august.  

SKOLESTART VED KONGSBERG STEINERSKOLE

Etter mange uker med hektisk innspurt fra håndverkere, saksbehandlere, leverandør av modulbyggene, Expandia, styret fra Kongsberg steinerskole, de flotte lærerne våre og ikke minst den fantastiske foreldregruppa vår er vi endelig klare – akkurat i tide! Bygget står godt plassert på ridebanen, det er nymalt og det meste er allerede slik som det skal være i klasserommene. Det som eventuelt mangler denne uka, ventes å komme plass om kort tid. Vi håper på tålmodighet og forståelse i forhold til dette, men ta gjerne kontakt med oss dersom det er noe dere reagerer på.

Alle foreldre og foresatte skal ha mottatt informasjon på epost om årets skolestart, SFO-tilbudet vårt, timeplaner, skoleruta med mer. Vi gleder oss enormt til å møte dere alle sammen, og til å vise dere rundt på den kjempeflotte skolen vår!

Hos oss får barna leike og lære ute i naturen. Vi besøker dyra, og kanskje tar vi oss en ridetur også! Barnas fysiske, teoretiske og sosiale ferdigheter øves i samspill med klassen og læreren i mange ulike fag. Kunstfagene er jevnstilt med praktiske og teoretiske fag. Et bredt grunnlag og mange erfaringer er viktig for at barna skal kunne gjøre gode utdannings- og arbeidsvalg seinere i livet.

Vi nærmer oss et emne fra så mange fag som mulig, slik at barna etablerer en helhetsforståelse gjennom sin bearbeidelse av lærerens muntlige formidling. Ett eksempel kan være middelalderen. Vi kan lese historie, lytte til fortellinger, skrive om Hildegard von Bingen, tegne kart, synge ballader, danse til folkeviser, studere språk likheter, leike ridderturnering, lage skuespill, sy kostymer, lage mat, regne ut og bygge modell av for eksempel ei kirke. Vi vil jobbe med hodet, hjerte og hendene, med gode ark, fargestifter, trevirke, ull, lin, silke, nål og tråd og enkle verktøy. Barna samler kunnskapen sin i nydelige bøker. Men resultatet kan også bli ei utstilling eller ei forestilling.

Hver dag følger faste rytmer; vi hilser, vi samles, vi har dybdelæring og friminutt, men likevel med stor mulighet for faglig variasjon. Vi vil tilbake til det tradisjonelle – levende formidling, tavleundervisning, skrivebøker og gode blyanter – og vi vil derfor ikke bruke digitale hjelpemidler. Vi ønsker et fokus på økologi og bærekraft, og ikke minst livsmestring: å hjelpe barna fram til å bli den beste utgaven av seg selv.

Interessert i Kongsberg Steinerskole? Vi har fortsatt ledige plasser! Ta kontakt med oss på kongsberg@steinerskolen.no eller ring Rektor Cathrine Nordlie på telefon 941 51 400. Du finner fullstendig søknadskjema på hjemmesida vår.

Hjertelig velkommen som søker hos oss!

  RUNDSKRIV #12_Skolebygg i farta!_23.07.2021

  Hei alle sammen, se her! Nå er tomta vår ferdig planert – og i dag skjedde det: skolebyggene har kommet! Lærerne våre er i ferd med å sy gardiner og vi har bestilt pulter og stoler til barna. Vi har også planen klar for uteområdet og øvrig innredning i klasserommene.

  Visste du forresten at det kommer kjøkken i hvert klasserom? Vi gleder oss veldig til skolestart!

  Og for en fantastisk innsats av gravemaskinfører, steinerskole-gründer og styremedlem Morten, som har brukt 11 dager av ferien sin til å forberede tomta!

  RUNDSKRIV #11_Skolebygg i farta!_21.07.2021

  Vi graver videre på tomta der den midlertidige skolen vår skal settes opp! Ledninger og rør til strøm, vann og kloakk graves ned etter avtale med entreprenør, og bygget kobles på på gitte punkter. Til venstre ser dere også at vi har fått på plass hauger med grus, dette skal brukes som dekke og for å planere ut området. Nå gleder vi oss veldig til byggene kommer! Og du? Vi har plass til flere elever, så det er bare å søke! 

  Nå prepareres grunnen og alt gjøres klart for de midlertidige skolebyggene våre. Vi gleder oss veldig til første levering fra Expandia! 

  RUNDSKRIV #10_Skolebygg i farta!_16.07.2021

  Det er omtrent fem uker til skolestart, og her er vi i full sving med grunnarbeidene! Før skolebyggene kommer på plass, må vi sikre at vi har tilgang til strøm, vann og kloakknett og at dette enkelt kan kobles på når modulene kommer. Gravinga gjøres derfor denne uka, og ridebanen ser ikke lenger helt ut som en ridebane. Følg med for å se hva som skjer videre – og god sommer til dere alle sammen!

  RUNDSKRIV #9_Skolebygg i farta!_09.07.2021

  I dag er det 40 dager igjen til skolestart! Vi feirer med å bestille bygg og gleder oss veldig til ukene framover! I løpet av neste uke skal alle nødvendige grunnarbeider gjøres. Det skal blant annet graves og legges rør og ledninger slik at skolen får strøm og vann. Allerede i uke 29 kommer Expandia med modulene våre, og i løpet av uke 30 skal alt være ferdig montert. Vi gleder oss noe enormt – nå kommer skolen vår!

  RUNDSKRIV #8_Velkommen Ingelin!_01.07.2021

  Vi er så utrolig glade for å ha ansatt lærer nummer tre! Og det er ingen ringere enn Ingelin Sevåg Vestly som vi har klart å kapre.

  Ingelin er født inn i en lærerfamilie og har vokst opp med hete diskusjoner rundt pedagogikk ved middagsbordet. Hun har gått både i steinerbarnehage og på steinerskolen, fra barndommen i Stavanger til ungdomstida på Nesodden. Steinerpedagogikk er derfor noe hun virkelig kan!

  Etter grunnskoleløpet gikk ferden til London og Oslo for en bachelorgrad i eurytmi. Deretter tok Ingelin lærerutdannelse på Rudolf Steinerhøyskolen på Berle i Oslo. Der hadde hun ett års fordypning i billedkunst, og seinere tre semestre med fordypning i antroposofi ved Presteseminaret i Stuttgart. Hun har lang og variert undervisningserfaring, og har blant anna jobba ved Steinerskolen i Ås og Steinerskolen på Nordstrand. I tillegg er Ingelin utdanna homeopat og naturmedisiner og er sertifisert birøkter. Hun har holdt mange kurs i både urtemedisin og birøkting de siste åra. 

  Ingelin er også dyrevant og har hatt hest i mange år. Hun liker å holde på i hagen og leser mer enn gjerne ei god bok. Vi kan ikke tenke oss en lærer som passer bedre for oss, og vi ser fram til at hun kommer flyttende til byen og Kongsberg Steinerskole. Vi gleder oss til å følge deg i mange år framover!

  Foto: Hilde Honerud

  RUNDSKRIV #7_Velkommen Øistein!_28.06.2021

  Lærer nummer to som blir ansatt her på Kongsberg Steinerskole, er Øistein Hølleland. Vi er så glade for å ha han med på laget! Øistein er bosatt på Kongsberg og er mest kjent som forfatter. Han debuterte allerede i 1977 og er en veletablert forfatter med mer enn førti utgivelser bak seg. Men han har også brei undervisningserfaring, og var sist ansatt som lærer på Kongsberg International School. 

  Øistein er cand. mag. fra Universitetet i Oslo med fagkombinasjonen historie, sosiologi og nordisk arkeologi. I 1976 fullførte han Sagene lærerhøgskole, og var fra samme år og fram til 1989 lærer i Oslo kommune. Etter dette kombinerte han forfatterskapet med ei rekke verv innen norsk kulturliv. Han har blant anna vært sekretariatsleder i fellessekretariatet mellom Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Norsk Oversetterforening og Norske Dramatikeres Forbund (NDF), nestformann i Norsk Forfatter- og Oversetterfond, hovedstyremedlem i Norsk Bibliotekforening (NBF) og leder i Norsk Forfattersentrums medlemsfond. På 1990-tallet leda han et barnebokprosjekt i Zimbabwe i regi av Norad sammen med forfatteren Unni Nielsen. Øistein har også drevet med utstrakt turnévirksomhet blant anna i regi av Den kulturelle skolesekken. 

  Vi ønsker Øistein hjertelig velkommen til oss, og gleder oss til at han kommer i gang sammen med lærerkollegiet!

  Foto: Hilde Honerud

  RUNDSKRIV #6_Velkommen Live!_09.06.2021

  Endelig kan vi komme med en nyhet vi har holdt hemmelig ei lita stund – nemlig at Live Sem er den første læreren som er ansatt hos oss! Hipp hurra! Vi er kjempeheldige som har fått med oss Live. Hun har bakgrunn fra steinerskolen på Nesodden, og er i tillegg utdanna eurytmist. Snakk om gavepakke! Live jobber per i dag i Huldraheimen steinerbarnehage, men følger nå altså skolestarterne over til ridebanen, der den midlertidige skolen vår skal ligge. Og det er vi utrolig glade for! Vi vil derfor ønske Live hjertelig velkommen til oss, og vi gleder oss veldig til å følge henne og elevene hennes i mange år framover. 

  Men Live kan ikke undervise alle klassene helt aleine. Vi tar derfor gjerne imot en jobbsøknad fra deg som er steinerpedagog, har bakgrunn fra steinerskolen eller som er utdanna lærer og har brei klasseromserfaring. Vi trenger mye hjelp for å få skolen opp og gå, og lærerne er den viktigste ressursen vi har. Om du vil være med å starte verdens beste skole, ta kontakt! Vi minner også om at vi har plass til flere barn. Du kan søke plass her.

  Vi gleder oss til å introdusere Live til dere alle sammen og vil invitere til et møte ganske snart. Nyt sola så lenge!

  Foto: Hilde Honerud

  RUNDSKRIV #5_Mer fremgang!_25.05.2021

  Nok en milepæl er på plass for oss i styret av Kongsberg Steinerskole: Byggesøknaden er nemlig på plass hos kommunen! Vi er utrolig fornøyde – og slitne – etter intenst og hektisk arbeid de siste ukene. Vi har hatt kontakt med svært mange mennesker som alle skal ha sitt å si inn mot en slik stor søknad. Vi takker alle sammen for all hjelp vi har fått, og er stolte over det gode samarbeidet vi har etablert med ulike etater, firmaer, Kongsberg kommune, saksbehandlere og rådgivere. Dette hadde ikke vært mulig uten dere!

  Parallelt med at vi har stått på med vår egen søknad, har vi også fått inn en del søknader. Og vi er så utrolig stolte over å kunne dele med dere at antall innskrevne barn ved Kongsberg Steinerskole vokser jevnt og trutt! Vi har også fått inn veldig mange flotte søknader til stillingsutlysningene våre, og vi er godt i gang med å følge opp disse. Tenk at så mange ønsker å jobbe hos oss! Vi har stor tro på at våre framtidige lærere ligger i søkerbunken vår. Snart vil det også komme en ny stillingsutlysning fra oss, så følg med!

  Vi minner også om at vi har plass til flere barn hos oss! Vi starter opp så mange klasser vi kan, og kan gjerne tenke oss flere barn i andre-, tredje-, fjerde- og femteklasse. Og om du har eldre barn som du vil ha hos oss tar vi gjerne en prat med deg. Ta kontakt på kongsberg@steinerskolen.no eller på telefon dersom du har spørsmål, eller fyll ut søknadsskjemaet vårt her

  RUNDSKRIV #4_Nå er de første barna innskrevet ved Kongsberg Steinerskole!_27.04.2021

  This image has an empty alt attribute; its file name is steinerbarn.jpg


  Vi i styret jubler! Vi har nemlig lagt bak oss tre utrolig spennende, krevende og morsomme apriluker. Vi har jobba veldig mye og har hatt lange og hyppige møter, men alt er verdt det når vi får så fantastiske konkrete resultater som dette: Det er mange foreldre som er interesserte i skolen vår. Det er mange foreldre som velger skolen vår. Og det er mange barn som er innskrevet i og har plass ved Kongsberg Steinerskole fra høsten 2021! 

   Da vi nedsatte et interimstyre i februar 2021, var vi veldig usikre på hvor mange skoleklasser vi skulle klare å starte opp nå i august. Vi følte oss sikre på at vi skulle klare en førsteklasse, og kanskje en sammenslått klasse med elever fra andre- og tredjetrinn. Men nå ser det ut til at det blir mer! Vi har nemlig søkere til hele barnetrinnet, og hele ungdomstrinnet! Så om vi er heldige, så kan det bli en realitet med Kongsberg Steinerskole for alle trinn. Men det krever mye hard jobbing både fra vår side og deres side. Det er jo slik at det er dere foreldre, dere som velger Kongsberg Steinerskole på vegne av barna deres gjennom å søke plass hos oss, som viser oss hvor det er en reell sjanse for å få til en klasse og hvilke klasser vi bør satse på. Og vi må følge opp. Samtidig må vi ha nok barn til at vi kan starte opp en klasse, og vi må få tak i nok lærere. Og det hele må gå rundt både økonomisk og praktisk.

  Så, det er bare å spre ordet og ta i et tak. Hjelp oss med å starte verdens beste skole! Det er nå vi har sjansen.

  Hilsen Oda

  RUNDSKRIV #3_Velkommen som søker!_22.03.2021

  Kjære foreldre og foresatte,

  fra og med 1. april åpner vi for at dere kan søke plass for barna deres her hos oss på Kongsberg Steinerskole! Dette kan enten gjøres via våre nettsider http://www.kongsbergsteinerskole.no eller gjennom å sende oss en e-post på kongsberg@steinerskolen.no. Vi behandler naturligvis alle søknader vi får og ser fram til å høre fra nettopp dere!

  Kongsberg Steinerskole tar imot barn fra 1. – 10. klasse, og har 16 skoleplasser per trinn. Vi håper at vi i august 2021 skal klare å tilby undervisning til hele barnetrinnet, men dette er naturligvis avhengig av hvor mange søkere vi får. Skulle du ha noen spørsmål, er du gjerne velkommen til å ta kontakt med oss på e-post, eller på telefon 957 45 766 til styreleder Cathrine Nordlie. Inntaksreglementet vårt ligger ute på våre nettsider, og mer praktisk informasjon omkring for eksempel skolepenger vil komme på plass rett etter påske.

  Styret er en travel gjeng som har mange saker å følge opp om dagen. Men slik skal det være når en skal lage verdens beste skole! Nå jobber vi med å få på plass endelige planer for de midlertidige skolebyggene våre slik at vi kan komme i gang med søknadsprosessen der, og vi har lyst ut de første lærerstillingene. Vi håper vi får mange flotte søknader – verdens beste skole må tross alt ha verdens beste lærere! Utlysninga ligger ute i sin helhet på våre nettsider, og nøl ikke med å ringe oss dersom du har spørsmål. Vi gleder oss til å lese søknaden din!

  Den 07. april kl. 20:00 inviterer vi alle interessenter til et nytt digitalt informasjonsmøte. Vi avholder møtet på Webex, som sist, og ber om at alle som ønsker å delta, sender oss en e-post på kongsberg@steinerskolen.no. Deretter får du tilsendt ei lenke i god tid før møtestart. Temaet for møtet vil være steinerpedagogikk, og denne gangen er vi så heldige at vi får med oss en fra Steinerforbundet som kan holde et lite foredrag for oss. Vi gleder oss veldig! Om du har konkrete spørsmål som du ønsker at vi skal ta opp, gi oss gjerne beskjed i forkant. Det vil også bli satt av tid til ei spørsmålsrunde mot slutten av møtet.

  Vi satser på at koronasituasjonen er litt enklere når vi kommer ut i april, og tar sjansen på å invitere til et åpent fysisk møte i Huldraheimen Steinerbarnehage lørdag 17. april kl. 14:00. Denne gangen kommer styreleder av Kongsberg Steinerskole, Cathrine Nordlie, og kanskje vi inviterer en annen gjest også? Følg oss gjerne på Facebook for å holde deg oppdatert – søk opp Kongsberg Steinerskole (side) eller Kongsberg Steinerskoles foreldregruppe (gruppe). Og om du lurer på noe, er det bare å sende oss ei melding.

  Med ønske om ei riktig god påske fra styret av Kongsberg Steinerskole

  PRESSEMELDING_Steinerskolen starter opp i Kongsberg!_11.03.2021

  Etter å ha fått godkjenning av Utdanningsdirektoratet, planlegger Kongsberg Steinerskole oppstart allerede høsten 2021, for minimum to klassetrinn.

  Det forteller den nye styrelederen i Kongsberg Steinerskole, Cathrine Nordlie.  – Målet nå i første omgang er å kunne starte opp en liten skole med første- og andreklasse. Dersom vi får nok elever, ønsker vi å opprette klasser på flere trinn.

  Steinerskolen skal lokaliseres i tilknytning til Huldraheimen steinerbarnehage på Skollenborg. Det planlegges oppstart i midlertidige skolebygg som skal settes opp våren 2021, og skolen lyser nå ut flere pedagog-stillinger.

  – Jeg tror en steinerskole blir et viktig tilskudd ikke bare for Kongsberg, men også for omkringliggende kommuner, sier Nordlie. Nordlie er tidligere leder av Steinerskoleforbundet og Rudolf Steinerskolen i Oslo. – Da jeg ble spurt om å lede styret for Kongsberg Steinerskole takket jeg med begeistring JA! Det er veldig flott å bidra til virkeliggjøringen av dette lenge etterlengtete skoleprosjektet.

  Kongsberg Steinerskole blir det eneste steinerskolealternativet i hele vestre Viken. De nærmeste steinerskolene ligger i Asker, på Hurum og i Tønsberg.

  – Steinerskolen er et skoletilbud for alle, både de som er godt kjent med steinerskole fra før, og de som ikke har kjennskap til steinerpedagogikken, men som er nysgjerrige på hva en steinerskole innebærer. Vi vil ha flere åpne møter nå utover våren, både utendørs treff hvis mulig, og digitale informasjonsmøter, for at folk skal kunne bli bedre kjent med skolen. – Det er mange spørsmål, mye går på det praktiske rundt etableringen av skolen; skolebygg, lærere og organisering.  

  – Vi har med oss en rekke solide støttespillere som hjelper oss med stort og smått nå i starten. Det vi jobber aller mest med nå, er i samarbeid med entreprenør å få midlertidige bygg godkjent og på plass.

  Så hva innebærer det å gå på steinerskole? – Steinerskolene har et langsiktig mål om å skape livslang motivasjon for læring gjennom engasjement, nysgjerrighet og undring. Læring tett på naturen, med fokus på økologi og bærekraft. Kunstfagene har stor plass i steinerskolen. – Det vi ser fra de andre steinerskolene er at en steinerskole blir mer enn «bare» en skole; men også et kultursentrum. – Vi ønsker å være et positivt bidrag i lokalmiljøet.

  Steinerskolens unike førsteklassetilbud er en svært viktig del av pedagogikken. – I steinerskolens førsteklasse deler vi ikke dagen inn i fag. Gjennom lek, egen utforskning og felles aktivitet øves ulike fagområder.

  Kongsberg Steinerskole blir steinerskole nr. 33 i Norge. Over 5000 elever går på steinerskole her til lands; på verdensbasis er det mer enn 1000 skoler i 64 land. Det gjør steinerskolen til verdens største friskolebevegelse.

  – Kongsberg Steinerskole har vært en drøm for mange; nå gleder vi oss til å se drømmen vår blir en realitet!

  Skolen vil åpne for inntak av elever fra 1. april; før det kan man skrive seg på interesseliste via skolens hjemmesider.

  _______________________________________________________________________________

  Kontaktinformasjon:

  Midlertidig hjemmeside: kongsbergsteinerskole.wordpress.com

  Cathrine Nordlie, styreleder Kongsberg Steinerskole, mob: 957 45 766

  Oda Cornelia Knudsen, sekretær, mob: 911 42 945

  Felles e-postadresse til styret: kongsberg@steinerskolen.no

  _______________________________________________________________________________

  Om Steinerskolen:

  Steinerskolen er en allmenn konfesjonsfri skole tilgjengelig for alle, uavhengig av kulturell og sosial bakgrunn. Den er et faglig pedagogisk alternativ til den offentlige skolen, basert på Rudolf Steiners (1861-1925) pedagogiske impulser og ideer om barnets utvikling.

  RUNDSKRIV #2_ En hilsen fra det gamle styret til det nye_03.03.2021

  Nå starter det viktige arbeidet!

  leder for det gamle styret som hadde som formål å få på plass et vedtak om godkjenning av Kongsberg Steinerskole etter Friskoleloven, vil jeg på vegne av oss takke for tilliten og all hjelp flere av dere har bidratt med underveis.

  Etter generalforsamling ble det nye styret etablert den 22.02.2021. Dette ble offentliggjort samme dag.

  Det nye styret med styreleder Cathrine Nordlie vil nå ta fatt på det viktige og omfattende arbeidet med å få alle nødvendige fasiliteter på plass frem mot sommeren. Arbeidet vil i tillegg til anskaffelser omfatte økonomi med fokus spesielt på foreldrebetaling da dette er noe mange lurer på, samt å få på plass søknader og vedtak i en rekke myndighetspålagte krav knyttet til fasiliteter.

  Planlagt skolestart er satt til høsten i år.

  Inntaksreglement og skolevedtekter som var en del av det gamle styrets oppgaver å lage er tilgjengelig for alle ved å kontakte styret. Dokumentene vil etter hvert bli offentliggjort på nettet.
  For dere som ikke har tid til å vente, så er skolens offisielle e-postadresse kongsberg@steinerskolen.no.

  Vi ønsker og håper at mange vil motta skolen med en positiv innstilling og se på denne som en berikelse for Kongsberg og de omliggende kommuners skole og kulturliv. Vi tror skolen vil bidra positivt med tanke på innflytting og næringsliv, ved at mange som ønsker et slikt skoletilbud for sine barn velger å flytte og arbeide i en kommune eller region hvor det finnes en steinerskole.

  Et mangfoldig og rikt skoletilbud har meg bekjent enda ikke påført kommuner omkring i landet tap eller skade. Tvert imot.

  Så på vegne av det gamle ønsker vi det nye styret ved Cathrine lykke til med arbeidet.

  Hilsen det gamle styret ved styreleder Morten Mikalsen

  RUNDSKRIV #1_21.02.2021

  Nå kommer Kongsberg Steinerskole!          

  Utdanningsdirektoratet har endelig godkjent søknaden om å etablere steinerskole på Kongsberg, etter sju års arbeid! Vi som er tilknytta prosjektet og har jobba med dette i større eller mindre grad over lengre tid, jubler og er utrolig letta, samtidig som vi veit at det er nå det virkelige arbeidet begynner. Det er nå vi skal lage verdens beste skole for barna våre!

  Styret

  Vi er utrolig stolte av å være etablert, og syns det er stor stas å introdusere dere for styret vårt:

  • Cathrine Nordlie, styreleder
  • Oda Cornelia Knudsen, sekretær
  • Ilka Stegel Saastad
  • Guy Collins
  • Morten Mikalsen

  I tillegg har vi med oss en rekke solide støttespillere som skal hjelpe oss med smått og stort underveis. Vi gleder oss til å sette i gang med alle prosessene rundt etableringa av skolen, og håper du også blir med.

  Godt elevgrunnlag

  Slik situasjonen er nå, er det mer enn én times reisevei til de nærmeste steinerskolene, som ligger henholdsvis i Asker, på Hurum og i Tønsberg. Kongsberg har slik ei perfekt geografisk plassering da skolens elevgrunnlag strekker seg langt utafor kommunens grenser. Vi håper blant annet at vi kan rekruttere elever fra de to steinerbarnehagene i Drammen. For vi blir faktisk det eneste steinerskolealternativet for hele vestre Viken! Og i tillegg kan vi få elever fra Vestfold og Telemark også. En ny steinerskole gagner derfor ikke bare Kongsberg kommune, men også mange omkringliggende kommuner, og gir hele regionen et skikkelig løft. Vi gleder oss veldig til å se drømmen vår blir en realitet!

  Lokalisering

  Men vi trenger mye hjelp for å komme dit. Vi skal jo tross alt bygge en skole, helt fra grunnen. Og vi har ikke gjort det før. Vi ser for oss en steinerskole som ligger i nær tilknytning til barnehagen, slik at miljøet er noe av det samme og overgangen fra barnehage til skole blir enkel og god for barna. Her vil vi bygge videre på de fine rutinene fra barnehagen, i et trygt og godt miljø. Målet nå i første omgang er å kunne starte opp en liten skole med i alle fall ei seksårsgruppe og en førsteklasse, som tilsvarer 1. og 2. trinn i offentlig skole. I tillegg ønsker vi, dersom vi får nok elever, å kunne tilby undervisning for flere klassetrinn også. Men dette forutsetter at dere foreldre flytter skolebarna deres over til steinerskolen. Vi forstår at dette er et komplekst valg for mange, så vi oppmuntrer alle som har spørsmål til å ta kontakt med oss.

  Kontakt

  I tida som kommer vil vi invitere både til åpne digitale møter og åpne fysiske møter. Det første treffet blir lørdag 27. februar i barnehagen. Følg oss derfor gjerne på Facebooksida Kongsberg Steinerskole for å få løpende informasjon! Nettside og Instagramkonto er også på vei.

  Vi håper at alle som er interesserte i å bidra med arbeidet, som har spørsmål eller som ønsker å ha barna sine i steinerskolen, tar kontakt med oss på kongsberg@steinerskolen.no. Vi ser fram til å høre fra deg!

  Beste hilsen styret av Kongsberg Steinerskole – Cathrine, Oda, Ilka, Guy og Morten